Va ser al Novembre de 1983 quan Microsoft va presentar Windows 1.0 un producte aleshores inacabat i amb moltes limitacions però que implementava una novetat a l'època: L'entorn gràfic.

Ja no calia escriure comandes al terminal, tot i que Apple i Xerox entre d'altres ja feien servir sistemes similars, va ser Microsoft amb les següents versions de Windows que va acabant dominant el mercat durant molts anys.

 

 

Windows 1.0 feia servir el teclat i el ratolí per funcionar i disposava d'un processador de textos, un rellotge, jocs, un primeríssim sistema de multitasca i un gestor de fitxers. Tots programes bastants revolucionaris per l'època.

Sigui com sigui Microsoft ha contribuït de manera molt important a la informàtica moderna i no podem més que felicitar la companyia pels seus 30 anys d'existència d'un molts cops polèmic, estimat i odiat a parts iguals, Windows.

 

Aquí tenim el mític video promocional de Windows 1.0 fet per Steve Ballmer, l'ara CEO de Microsoft:

 

XIP>

XIP Informàtica fa servir cookies

Utilitzem galetes per personalitzar el contingut i els anuncis, oferir funcions de mitjans socials i analitzar el trànsit del lloc. També compartim la informació sobre com feu servir el nostre lloc amb els partners de mitjans socials, de publicitat i d'anàlisis amb qui col·laborem. Al seu torn, ells la poden combinar amb altres dades que els hàgiu proporcionat o hagin recopilat a partir de l'ús que heu fet dels seus serveis. Vostè accepta les nostres cookies si segueix fent ús del nostre lloc web.